streep_verloop

qoute-brownEen vaak gestelde vraag, misschien wel de meest gestelde, is of ik nog een leuk hotel weet in Spanje. Graag met een mooie locatie, goed bereikbaar, een Palacio, monasteria, een verbouwd kasteel, of gewoon een gezellig hostal boven het plaatselijk cafe en zeer belangrijke vraag ‘wat kost het’. Een moeilijke en lastige vraag, omdat ieder zijn eigen eisen stelt aan een hotel.

spanjemijnland | hotels in spanje

Wij hebben zo ongeveer een 270 hotels, kasteeltjes, kloosters en pensions gehad in de loop der jaren en we kunnen zeggen dat de kwaliteit/prijsverhouding over het algemeen goed is. In de grotere steden zijn de prijzen meestal iets hoger, moet er vaak betaald worden voor de parkeergarage en is het ontbijt iets duurder dan op het platteland. Aangezien we nogal gecharmeerd zijn van mooie kasteeltjes hebben we een groot aantal Paradores Nacional aangedaan. Vaak mooi gerenoveerd, dit om het erfgoed in Spanje te behouden, of gelegen op een prachtige locatie, middenin de natuur. Het tegenovergestelde is een pension (in Spanje noemen ze dit meestal een hostel), middenin het centrum en soms gewoon boven het cafe. Goedkoop en meestal prima verzorgd. Van een een heel andere orde is het overnachten in een klooster. Veel van deze monasterios moeten deze stap maken om te kunnen bestaan en bieden de gasten een goed onderkomen in een omgeving vol geschiedenis.
Maar goed, hieronder een opsomming van de hotels in Spanje die we persoonlijk hebben bezocht, met een opsomming van de voor- en nadelen in het jaar dat wij er gebruik van hebben gemaakt, uiteraard kunnen bepaalde diensten sindsdien aangepast zijn. En let wel, het is natuurlijk geen garantie, want een ieder stelt zijn eigen eisen en wat de één leuk, belangrijk en goed vindt, vindt een ander misschien wel totaal onbelangrijk.

streep_verloop

Om het iets overzichtelijker te maken hebben we ‘onze’ hotels ingedeeld per regio.
Als je met de muis over een regio gaat verschijnt de naam en als je op de regio klikt ga je naar de hotels in die regio.
Op een tablet eerst de regio aantikken, de naam verschijnt, en vervolgens nog een keer aantikken.